Välkommen till Basebo gäststugan!


Familjärt boende i lantlig miljö mellan Vimmerby och Hultsfred

• Nära till Astrid Lindgrens Värld (25 min)
• Mycket smakfull och genomtänkt stuga
• Loft, bastu, studsmatta, badplats i byn, …
• Barnens favorit!

 

Stugan:
Gäststugan i Basebo är en väl inredd och mysig stuga. Den har ett sovrum med delbar dubbelsäng och ytterligare madrassplatser finns på loften (för 3-5 personer). Gäststugans badrum har dusch och WC. Köket med litet bänkspis och diskmaskin är en del av storstugan, där det även finns matbordet. Dessutom har gäststugan en bastu (i samma byggnad och med egen ingång). Du kan mysa på verandan eller på flera uteplatser med möbler och grill. Det finns studsmatta, lekhus och massor med leksaker för barn, både inomhus och utomhus. Vid längre vistelser kan du vid behov använda våran tvättstuga och frys.

Stugan ligger i lugn och trevlig gårdsmiljö, 200 m bort från sjön Nerbjärken där det finns brygga och badplats och båt. Den här stugan är barnens favorit!

”Det här var en underbart avkopplande plats att komma till. Vi hittade er på nätet och trivdes direkt när vi kom hit. Hit kommer man gärna tillbaka!” skriver familjen Matthies-Klangegård i gästboken.

I huset finns radio / CD-spelare, dock ej TV (och inte heller mikrovågsugn, som dock kan lånas på begäran). Men det finns även en gitarr om du vill spela själv… 😉 och många sällskapsspel och mängder med böcker om och av Astrid Lindgren. Det går bra att låna cyklar för mindre eller större utflykter utan extra kostnad. Kanadensare för max 5-6 personer, SUP, skidor, skridskor, pulka m m finns gratis för aktiviteter. Vi har öppet året om.

Huset och tomten är rökfritt.


Belägenhet:

Stugan ligger i en liten by, Basebo, som har fyra hus. Byn ligger mellan Vena (6 km) och Hultsfred (9 km), vid en lugn grusväg, omgiven av skog och ängar. Det är 200 m till sjön Nerbjärken med brygga och badplats och båt. Det är lugn och tyst och du ser hur många stjärnor som helst på himmelen. Det finns många fina cykelrutter runt omkring, även för dig som är intresserad i gravel (läs mer på https://basebo.se/cykling/).

”Hej Christian, det var visst mycket för kort, men herregud vad vi njöt av vistelsen hos dig! Området, huset och ditt sällskap, mer behövdes alltså inte för att göra oss lyckliga. Vi kommer inte att glömma dig och Stina och jag hoppas vi ses snart igen…” skriver Andy-Sofie och Niels i gästboken.

Några distanser: 200 m till badsjön (220 ha) med brygga, 2 km till Lönnebergaleden, 9 km till Hultsfred med järnvägsstation, affärer, restauranger, sjukvård, ridskola, skidspår med elbeljusning, simhall, turistinformation, etc., 28 km till Astrid Lindgrens Värld/Vimmerby, 33 km till skidlift med konstsnö (Virserum), 50 km till Östersjön, 316 km till Stockholm (4 timmar med tåg, 1 byte).

Pris:
Priset är 750:- per dygn under lågsäsong och 850:- under högsäsong (tider för högsäsongen ser du på bokningskalendern). Bastu, båt, flytvästar och cyklar ingår. Du kan även hyra en elcykel (21 vx, MTB).

Du städer själv innan du reser hem eller köper slutstädning för tilläggspriset 700:- SEK. Du har med dina egna sängkläder (påslakan, örngott, underlakan) och handdukar (eller så beställer du de extra, 100:- SEK per person). På grund av det sjönära läget av stugan ska det bara användas miljövänliga disk- och tvättmedel, shampoo, etc, tack.

Du betalar hela hyran senast 4 veckor före ankomst. Om du skulle avboka, får du ev redan överförda belopp tillbaka. Sker avbokningen senare än en vecka före ankomst dock reducerat om en bokningsavgift på 500 SEK.

Närmaste järnvägsstation är Hultsfred och Vimmerby (eller Nässjö och därifrån bus till Vimmerby), vi hämtar dig.

Tips:
Basebo förlag finns flera utmärkta böcker med ovärderliga tips som guidar dig i vårt område. Gör dina semesterplaner i lugn och ro på soffan!

Mer (klicka på länkarna):
Bokningskalender för att se lediga tider
Bilder från Basebo
Media i stugan
Planritning av stugan
Vägbeskrivning och läge
Sevärdheter och aktiviteter
Länksamling besöksmål
Gästbok
Maila om du har en fråga!